Wie deze zomer zoekt naar een goedkoop hotel, moet naar het Patong Beach in het zuidwesten van Thailand. In de plaats op het eiland Phuket zijn de hotels in juli en augustus met 38 euro per nacht gemiddeld namelijk het goedkoopst.

Dat blijkt woensdag uit een inventarisatie van Trivago, een internationale zoekmachine voor hotelkamers.

Ook in het dorp Kefalos op het Griekse eiland Kos en de Bulgaarse havenstad Varna zijn hotelkamers erg goedkoop. Een kamer in de zomer maanden kost daar, wanneer geboekt in mei of juni, respectievelijk 39 en 48 euro. Veel van de andere goedkope slaapplaatsen bevinden eveneens zich in Spanje, Oost-Europa en de Balkan.

Een nacht slapen op het minuscule vulkaaneiland Bora Bora dat deel uitmaakt van Frans-Polynesië is gemiddeld genomen duurder dan op elke andere plek in de wereld. Per nacht kost een doorsneehotel 577 euro per nacht.

Maar ook dichter bij huis zijn dure hotels te vinden. Van de tien duurste plaatsen voor een overnachting ligt de helft namelijk in Italië. Zo zijn Porto Cervo en Pula op het eiland Sardinië nummer twee en drie op de lijst, met 484 en 438 euro per nacht.

Ook het eiland Capri en Forte dei Marmi en Monte Argentario in Toscane behoren tot de tien duurste plaatsen voor een hotelovernachting.