Inwoners van Flevoland hebben het minste vertrouwen in de economie. Zij geven de financiële situatie van hun huishouden een 5,8, terwijl het landelijke gemiddelde 6,4 is.

De helft van de Flevolanders denkt verder dat de huizenprijzen het komende halfjaar gaan dalen, blijkt uit een peiling van Eenvandaag.

Bijna vier op de tien Flevolanders verwachten dat hun huishouden er de komende maanden financieel verder op achteruitgaat. Landelijk is dat een op de drie inwoners. Van de 22 duizend ondervraagden denken de meeste mensen dat hun financiële situatie het komend halfjaar hetzelfde blijft. Slechts zeven procent verwacht een verbetering.

Noord-Holland

Noord-Holland is de meest optimistische provincie. Hier denkt dertien procent van de inwoners erop vooruit te gaan. Ruim de helft van de Noord-Hollanders verwacht dit jaar meer of evenveel uit te geven als vorig jaar.

Inwoners van Flevoland hebben alle reden pessimistisch te zijn over hun portemonnee. De inwoners van de jongste provincie in Nederland hadden vorig jaar de meeste schulden. De werkloosheid ligt er hoger en het inkomen lager dan in de rest van het land. In Flevoland komen bovendien relatief veel mensen in de schuldsanering terecht.