Nu de kwalificatie voorbij is, kunnen onze Formule 1-verslaggevers Patrick Moeke en Joost Nederpelt een voorspelling doen voor de race van zondag. Wat denken deze experts? En wat denk jij? Laat je licht schijnen op ons reactieplatform NUjij.

Patrick: "Ondanks zijn derde startplek denk ik dat Max Verstappen de Grand Prix van Mexico gaat winnen. De Red Bull was in de vrije trainingen tijdens de langere stints zo veel sneller dan de rest, dat ik denk dat hij gaandeweg de race Lewis Hamilton en Valtteri Bottas voorbij zal gaan."

"Inhalen is bovendien goed mogelijk op het lange rechte stuk van Autódromo Hermanos Rodríguez. Ook Sergio Pérez zie ik daarom nog wel op het podium komen tijdens zijn thuisrace."

Joost: "Ik reken op een fraai strategisch gevecht tussen Red Bull en Mercedes, nadat Verstappen in de openingsronde al minimaal één plaats heeft goedgemaakt."

"Uiteindelijk verwacht ik dat Red Bull profiteert van de omstandigheden en aan het langste eind trekt, maar dat zal niet zonder slag of stoot gaan."

De Grand Prix van Mexico begint zondag om 20.00 uur (Nederlandse tijd).