Het hele weekend van de Grand Prix van Mexico staan onze Formule 1-verslaggevers Joost Nederpelt en Patrick Moeke tot jullie beschikking en beantwoorden ze jullie vragen. Het enige wat je hoeft te doen is je vraag onder dit artikel op NUjij stellen.

Lezer GeitJanKruutmoes: Met welk doel moeten de coureurs na afloop op de weegschaal?

Joost: ''De coureurs worden gewogen omdat de auto na de race inclusief coureur minimaal 740 kilogram moet wegen. Als dat niet het geval is volgt diskwalificatie.''

Lezer Ed_De_Jong: Zouden de vele motorwissels van Bottas niet te maken hebben met het ontwikkelingsprogramma van Mercedes voor de motor van volgend jaar?

Joost: "In principe niet, omdat de motor van Bottas steeds wordt vervangen voor een exemplaar met dezelfde specificaties. Het lijkt er meer op dat ze steeds een nieuwe motor in zijn auto zetten om te achterhalen welke problemen er nu al spelen. Bottas zei donderdag op de persconferentie dat ze daar een steeds beter beeld van krijgen."

Lezer 8eWereldWonder: Waarom worden er in bochten geen hulplijnen getrokken zodat coureurs daaraan kunnen zien of ze voldoende ruimte overlaten voor het geval er iemand langszij komt?

Patrick: ''Kort gezegd: dat zou prima kunnen werken bij een computerspelletje maar in de praktijk toch minder. Wanneer je te veel hulplijnen zou gaan trekken is het racen eigenlijk geen racen meer en wordt het voor de coureurs lastiger om zich te onderscheiden. De menselijke factor blijft (gelukkig) onderdeel van de sport.''