Nu de nucleaire top achter de rug is en de wereldleiders vertrekken, begint een nieuw werk: het afbreken van het terrein waar de top is gehouden. 

De eerste hekken rond het World Forum in Den Haag worden dinsdagavond al weggehaald. Dan kan het gewone volk weer over de stoepen lopen.

Automobilisten moeten nog even wachten op een vrije doortocht. Omdat de Amerikaanse president Obama dinsdag later dan aanvankelijk gepland vertrok, is de hoofdroute die voor het congresgebouw loopt, woensdagochtend nog afgesloten voor verkeer. De gemeente en de politie doen hun best om de weg, de Johan de Wittlaan, zo snel mogelijk vrij te maken.

Om de hoge gasten te beschermen was in de afgelopen weken een enorm bolwerk opgebouwd, met agenten, militairen en metershoge hekken. De aanwezigen werden uitgebreid gecontroleerd en mochten zelfs de kleinste krentenbol niet mee naar binnen nemen.

AchtergrondenDe inzet van de nuclaire top in Den Haag l Uranium is er in veel soorten en maten l Overzicht: Afspraken van de nucleaire top l Wat merken we van de NSS? l Wie komen er allemaal? l Dossier NSS