Dagjesmensen die van plan zijn naar Schiphol te gaan om een glimp op te vangen van de vele regeringstoestellen die er arriveren voor de nucleaire top, kunnen beter thuisblijven.

''Er valt niets te zien'', zei een woordvoerster van de luchthaven dinsdag.

De vliegtuigen worden geparkeerd in het Polderbaangebied en dat ligt te ver van het centrum van de luchthaven. Ook de spottersplaats bij de Polderbaan is dicht.

Volgens de zegsvrouw is het niet de bedoeling dat heel veel mensen naar Schiphol komen. ''De luchthaven moet zo goed mogelijk bereikbaar blijven voor reizigers en mensen die er werken.''

Mocht het onverhoopt toch tot een grote toestroom leiden, dan zal naar bevinden worden gehandeld. ''We kunnen mensen niet wegsturen van publiek terrein, maar houden wel in de gaten of de veiligheid blijft gegarandeerd.''

De nucleaire top is maandag en dinsdag in Den Haag, maar vanaf zaterdag komen er al delegaties vanuit de hele wereld aan. Tijdens deze dagen geldt een noodverordening in de gemeente Haarlemmermeer, waar Schiphol in ligt.

De maatregel houdt onder meer in dat niemand camera's, telelenzen en spandoeken bij zich mag dragen. Ook is het verboden het gezicht te bedekken met bivakmutsen, helmen, maskers of shawls.

Lees alles over de nucleaire top