Betogers tegen de nucleaire top in Den Haag houden zondag een mars door de stad. Dat heeft Rene Oosterhuys van protestgroep Stop de NSS dinsdag gezegd.

Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag heeft goedkeuring gegeven voor de actie waarbij de betogers van het Hobbemaplein naar het centrale Spuiplein zullen lopen.

Volgens de gemeente Den Haag is er ''goed overleg'' geweest met de organisatoren.

Vorige week lieten de organisatoren weten dat nog niet zeker was of de demonstranten door Den Haag konden lopen. Stop de NSS, waarbij meerdere groepen zich hebben aangesloten, denkt dat in elk geval 150 tot 200 mensen aan de protestactie mee zullen doen.

Ze zijn tegen kernwapens, voor groene energie, of vinden dat de wereldleiders zich beter kunnen bezighouden met de bestrijding van de armoede.

Den Haag heeft behalve de demonstratie van Stop de NSS een ''divers palet'' aan aanmeldingen gekregen voor demonstraties voorafgaand en tijdens de top. Het gaat daarbij om betogers die rond een denkbeeldige krater van een kernbom willen fietsen tot een demonstratie van Tibetanen. De meeste acties zijn op het Malieveld.

Lees alles over de nucleaire top in ons dossier