Voss Fjellandsby werd in 2003 gebouwd en mag zich met recht een modern skidorp noemen. De ruime pistes zijn geschikt zijn voor alle type skiërs: van beginners tot gevorderden.

Al in november zijn de groene weides hier wit bedekt en de sneeuwcondities zijn er over het algemeen tot de maand mei van uitstekende kwaliteit. Gezinnen met kinderen vinden in Voss Fjellandsby alle faciliteiten voor een perfecte familievakantie. Het skidorp heeft een apart gebied met pistes en liften voor kinderen. De afstand tussen de accommodaties en de pistes is bovendien heel klein, waardoor men met de latten nog onder van de piste naar de voordeur van het appartement, hotel of huisje skiën kan.

Afwisseling

Wie van afwisseling houdt, kan in Voss Fjellandsby gaan langlaufen, zwemmen in verwarmde baden of de bergen per helikopter verkennen. Voss ligt tussen twee wereldberoemde fjorden, de Hardangerfjord en Sognefjord en een uitstapje naar deze fjorden is dan ook must.

Reizen naar Voss

Het fjordengebied is rechtstreeks te bereiken met de ferryverbindingen van Fjord Line. De Fjord Line Express biedt comfortabele overtochten vanuit het Deense Hirtshals naar Stavanger of Bergen.

Meer informatie? Kijk op VisitNorway.nl.