In Voss Resort geven 12 skiliften toegang tot 40 kilometer aan ruime pistes die geschikt zijn voor skiërs van alle niveaus. Het gebied leent zich uitermate goed voor skitours.

Langlaufen, verlichte pistes op vrijdagavond en après-ski behoren tot de extra mogelijkheden in het gebied. Het dorp Voss is gezellig en biedt genoeg mogelijkheden om enkele uren te vertoeven. Er zijn meer dan 100 winkels, cafés, bars, restaurants en hotels.

Evenementen en festivals

In Voss Resort worden bovendien regelmatig festivals met livemuziek en sportevenementen georganiseerd. Een voorbeeld daarvan is het jaarlijks terugkerende sportevenement Vinterveko in maart. Tijdens dit evenement kunnen wintersporters competities in freestyle skiën, skydiving, paragliding en andere sporten bewonderen en van de fantastische sfeer genieten.

Snow-kite en Freeride

Voss heeft een uitgebreid snowpark en een halfpipe. Verder is er op het Voss Resort een complete helling ingericht voor snow-kiters en speed-riders. Ook parapenters kunnen rekenen op een mooie afdaling.

Kinderen in Voss Resort

Kinderen kunnen hun hart ophalen op de aparte kinderafdalingen, waarbij een gratis skilift de beginners weer de berg op helpt. Verder heeft Voss Resort een skiroute met een quiz voor gezinnen met kinderen en is er bij Badnakrokjen een speelweide speciaal ontworpen voor kinderen.

Omgeving

Voss is de verzamelnaam voor 2 populaire skidorpen: Voss Resort en Voss Fjellandsby op 20 minuten rijden van elkaar. Met één skipas zijn er 18 skiliften en ruim 50 kilometer piste binnen handbereik. Voss ligt tussen de twee beroemdste Noorse Fjorden: de Hardanger fjord en de Sognefjord. Met de hondensledetochten en een paardenkoets rit kunnen deze fjorden bekeken worden. Voor Langlaufers zijn hier de 74 kilometer lange Langlaufloipes. Voss Resort ligt vlakbij Bavallen, op slechts 5 kilometer van het centrum van Voss. Er rijdt elke dag een speciale skibus van Voss naar Bavallen.

Reizen naar Voss

Het fjordengebied is rechtstreeks te bereiken met de ferryverbindingen van Fjord Line. De Fjord Line Express biedt comfortabele overtochten vanuit het Deense Hirtshals naar Stavanger of Bergen.

Meer informatie? Kijk op VisitNorway.nl.