Skeikampen is een gezellig en tegelijkertijd een apart wintersportgebied voor het hele gezin, dat wordt omringd door een mooi berggebied.

Het wintersportgebied van Skeikampen Resort is heel afwisselend en dat zorgt voor adrenaline voor de ervaren alpineskiërs. Maar tegelijkertijd vind je in dit gebied leuke en passende uitdagingen voor de beginners. Het skigebied is zó aangelegd dat het heel overzichtelijk is en je gemakkelijk de ligging van de diverse pistes kunt zien. Skeikampen is slechts 3 uur autorijden verwijderd van de Olympische stad Lillehammer en in het bezit van 17 pistes met een totale lengte van 21 kilometer.

Leuke off-piste activiteiten

Heel bijzonder is een bezoek aan de Skei Fjellkirke (de bergkapel). Deze witte stenen kerk ligt in de schaduw van de top van het indrukwekkende Skeikampen. Het altaarstuk is geschilderd door Koningin Margrethe II van Denemarken, die al vele jaren haar vakantie in Skeikampen doorbrengt.

In het Ton Hotel Gausdal is een zwembad voor degene die de snelheid van het skiën willen afwisselen met het trekken van een paar baantjes in het bad. In Skeikampen staan er gedurende de wintermaanden tal van evenementen op het programma.

Sneeuwzeker

Skeikampen heeft haar naam hoog te houden wat betreft sneeuwzekerheid. Dankzij haar hoogteligging en een droog en stabiel klimaat ligt er echte sneeuw van november tot mei en de sneeuwkanonnen zorgen voor het laatste beetje extra zekerheid.

Voor de kinderen is er genoeg vermaak

Skeikampen heeft een apart skigebied dat prima geschikt is voor kinderen zodat ze daar in een veilige omgeving naar hartenlust kunnen genieten. De pistes zijn breed, bovenal kindvriendelijk voor de jonge skiërs en eenvoudig genoeg om te leren skiën. De overdekte kinderliften zorgen ervoor dat ze weer gemakkelijk naar boven kunnen gaan. Elke dag worden er leuke poppen op de piste neergezet. Er gaat ook een aparte kinderlift naar het skigebied zelf.

Reizen naar Skeikampen

Wie vanuit Nederland met de auto naar Skeikampen reist, kan bijvoorbeeld gebruik maken van de SuperSpeed ferryverbinding van Color Line. Dagelijks gaan er meerdere afvaarten van Hirtshals (Denemarken) naar Larvik en Kristiansand in Noorwegen. Vanaf daar is het nog slechts een paar uur rijden om de pistes van Skeikampen te bereiken. Een andere comfortabele mogelijkheid is de cruiseferry van het Duitse Kiel naar Oslo.

Voor meer informatie? Kijk op VisitNorway.nl.