Hafjell Alpine Center ligt 15 kilometer ten Noorden van Lillehammer. Het Olympische skigebied omvat 30 pistes (10 groene, 9 blauwe, 7 rode en 4 zwarte) die voor alle types skiërs een onvergetelijk winteravontuur opleveren.

Er zijn 16 liften, inclusief een gondel, die ervoor zorgen dat de skiërs vanuit het dal naar ongeveer 835 meter hoogte worden vervoerd. Hafjell staat bekend om zijn lange afdalingen, prima sneeuwcondities en het zonnige klimaat en maar liefst 80% van de pistes is voorzien van sneeuwkanonnen. Het sportseizoen begint half november en eindigt eind april. Net als alle andere skigebieden in Lillehammer maakt ook Hafjell onderdeel uit van de Lillehammer Skipass die toegang verleent aan 113 kilometer aan pistes.

Vermaak voor de kinderen

Er zijn ritjes met een sneeuwscooter voor de kinderen en alle kinderen van 0 t/m 7 die met een helm op skiën krijgen een Lillehammer Ski Pass cadeau. Voor de kinderen is er een indoor kinderspeelpark, een kinderspeelstad en zelfs een winterpretpark. Daarnaast heeft Hafjell een goede kinderopvang en kinderskischolen die afgeschermd zijn van de hoofdafdalingen.

Reizen naar Hafjell

Wie met de auto naar Hafjell reist, kan gebruik maken van de SuperSpeed ferryverbinding van Color Line. Dagelijks gaan er meerdere afvaarten van Hirtshals in Denemarken naar Larvik en Kristiansand in Noorwegen. Vanaf daar is het nog slechts een paar uur rijden om Hafjell te bereiken. Een andere mogelijkheid is de cruiseferry van het Duitse Kiel naar Oslo.

Meer informatie? Kijk op VisitNorway.nl.