De Amerikaanse president Donald Trump reageert positief na de eerste dag van de top met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Hij spreekt van een "geweldige ontmoeting en diner" en een "erg goed gesprek".

"Ik kijk ernaar uit om onze discussies morgen voort te zetten", laat Trump via Twitter weten. Donderdag spreekt hij Kim opnieuw in de Vietnamese hoofdstad Hanoi, waar de tweedaagse top plaatsvindt.

De twee leiders spraken elkaar voor het eerst in juni, toen de ontmoeting in Singapore was. Trump en Kim beloofden toen naar de denuclearisatie van het Aziatische schiereiland toe te werken.

Volgens Kim hebben de partijen obstakels overwonnen voorafgaand aan de tweede top. Hij complimenteerde Trump voor zijn "moedige beslissing" om een dialoog aan te gaan met Noord-Korea.

Trump en Kim hebben elkaar woensdag twintig minuten gesproken, voorafgaand aan een diner met zowel de Amerikaanse als Noord-Koreaanse delegatie. Het diner bestond uit gerechten uit het westen en oosten. Uiteindelijk zaten ze, inclusief het diner, ruim twee uur bij elkaar.

De top tussen Trump en Kim begint donderdag met een gesprek van drie kwartier onder vier ogen, meldt het Witte Huis. Later op de dag zullen de twee hun gesprekken beëindigen met de ondertekening van een gezamenlijke verklaring.

Trump en Kim Jong-un schudden elkaar de hand in Hanoi
39
Trump en Kim Jong-un schudden elkaar de hand in Hanoi