De Amerikaanse president Donald Trump is dinsdag gearriveerd in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Daar zal hij zijn tweede ontmoeting hebben met Kim Jong-un, de leider van Noord-Korea.

De top tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea vindt woensdag en donderdag plaats. Net als de vorige bijeenkomst draait deze om de wapens van het regime op het Aziatische schiereiland.

Woensdag zullen Trump en Kim elkaar persoonlijk spreken, waarna donderdag meerdere vergaderingen zullen plaatsvinden.

Trumps gesprekspartner kwam eerder op dinsdag al aan in Vietnam. Kim koos ervoor om met de trein naar Hanoi te reizen. De reis van 4.000 kilometer nam meer dan twee dagen in beslag.

Waarom Noord-Koreaanse leiders liever met de trein reizen
87
Waarom Noord-Koreaanse leiders liever met de trein reizen

Eerste ontmoeting vorig jaar in Singapore

Trump en Kim kwamen vorig jaar bijeen in Singapore om de nucleaire plannen van Noord-Korea te bespreken. Die ontmoeting werd als historisch bestempeld, maar veel resultaat is er sindsdien niet geboekt.

Noord-Korea en de Verenigde Staten spraken af om naar denuclearisatie van Noord-Korea toe te werken. De gesprekken in Hanoi borduren voort op de resultaten die vorig jaar in Singapore werden bereikt.

Trump benadrukte zondag nog dat hij Noord-Korea niet wil opjagen. Hij zei het vooral belangrijk te vinden dat het stalinistisch bestuurde land geen wapentesten uitvoert. "Ik wil gewoon geen testen", zei hij. "Als er geen testen plaatsvinden, zijn we blij."

Noord-Korea voerde in september 2017 voor het laatst een nucleaire test uit. Twee maanden later volgde de laatste test van een intercontinentale ballistische raket.

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un bij aankomst in Hanoi. (Foto: AFP)