Een Zuid-Koreaanse delegatie heeft woensdag een ontmoeting gehad met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

De Zuid-Koreanen hadden een persoonlijke brief van president Moon Jae-in meegenomen voor de dictator, bericht persbureau Yonhap.

Het hoofd van de delegatie had eerder de hoop uitgesproken dat hij Kim zou kunnen spreken. Het stond toen nog niet vast dat zo'n ontmoeting zou plaatsvinden. Daar waren op dat moment nog geen afspraken over gemaakt.

De delegatie moet voorbereidingen treffen voor een derde persoonlijke ontmoeting tussen de leiders van de buurlanden. Die moet deze maand plaatsvinden, maar er was nog geen specifieke datum vastgesteld. De Zuid-Koreanen hopen dat hun bezoek woensdag ook een positief effect op de onderhandelingen met de VS heeft.

Trump ontmoette Kim in juni

De Amerikaanse president Donald Trump en Kim ontmoetten elkaar in juni in Singapore en bereikten een akkoord over denuclearisering van het Koreaanse schiereiland. De gesprekken liepen vast nadat Trump een bezoek van zijn minister van Buitenlandse Zaken aan Pyongyang afzegde, omdat hij vond dat er te weinig vooruitgang geboekt was.

Het bezoek van de Zuid-Koreaanse delegatie aan Pyongyang duurt naar verwachting een dag. Een woordvoerder van de Zuid-Koreaanse regering zei dat donderdag bekend zal worden gemaakt wat de reis opgeleverd heeft.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!