Amerikaanse en Noord-Koreaanse functionarissen hebben elkaar zondag ontmoet om te praten over de terugkeer van de overblijfselen van Amerikaanse soldaten die om het leven kwamen tijdens de Koreaanse oorlog. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

De terugkeer van de Amerikaanse soldaten was een van de overeenkomsten die werden bereikt tijdens de top in Singapore tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, zei na zijn bezoek aan Pyongyang eerder deze maand dat dit een van de belangrijkste kwesties was waarover beide partijen vooruitgang hebben geboekt.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de ontmoeting donderdag plaats zou vinden, maar de Noord-Koreaanse delegatie kwam niet opdagen. Noord-Korea stelde daarop voor om zondag af te spreken.

Vorige maand hebben Amerikaanse troepen zo'n honderd houten doodskisten naar de grens tussen Noord- en Zuid-Korea gebracht. Volgens Yonhap worden deze gebruikt om de overblijfselen in te vervoeren.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!