Het leger van de Verenigde Staten heeft opnieuw legeroefeningen met Zuid-Korea voor onbepaalde tijd opgeschort. Dat laat het Pentagon vrijdagavond weten in een verklaring.

Het gaat om twee oefeningen met de marine en een oefening met een speciale Koreaanse legereenheid. Het Pentagon heeft de oefeningen opgeschort om de uitkomst van de top in Singapore tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te ondersteunen.

Sinds de ontmoeting van Trump en Kim op 12 juni heeft de VS al meerdere legeroefeningen met Zuid-Korea afgezegd. De VS wil de verhoudingen met Noord-Korea niet verstoren.

Trump ondertekende vrijdag (lokale tijd) een order waarmee de sancties tegen Noord-Korea met minstens een jaar worden verlengd, meldden Amerikaanse media. 

"De aanwezigheid en het risico van verspreiding van voor wapens bruikbare splijtstoffen op het Koreaanse schiereiland en de acties en het beleid van de regering van Noord-Korea, blijven een ongewone en buitengewone bedreiging vormen voor de nationale veiligheid, het buitenlands beleid en de economie van de Verenigde Staten", schrijft Trump nu. 

Kort na zijn historische ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un eerder deze maand was Trumps toon nog geruststellender.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!