Noord-Korea heeft de stoffelijke overschotten van tweehonderd Amerikaanse militairen uit de Koreaanse Oorlog teruggegeven. Dat heeft president Donald Trump woensdag laten weten tijdens een bijeenkomst in Duluth in de staat Minnesota.

"We hebben onze gesneuvelde helden teruggekregen. De stoffelijke overschotten van tweehonderd soldaten zijn vandaag teruggestuurd", zei Trump tijdens de bijeenkomst tegen een menigte.

Er is nog geen officiële bevestiging van het Ministerie van Defensie dat de stoffelijke overschotten van de Amerikaanse militairen terug zijn gegeven.

Amerikaanse overheidsfunctionarissen zeiden dinsdag dat Noord-Korea de stoffelijke overschotten van een aanzienlijk aantal personen in de komende dagen aan het opperbevel van de Verenigde Naties in Zuid-Korea zou overdragen. Van daaruit zouden ze naar luchtmachtbasis Hickam in Hawaï worden overgebracht.

Trump zei tijdens een persconferentie na afloop van de top met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un van vorige week dat de Noord-Koreanen akkoord gingen met het teruggeven de resten van Amerikaanse soldaten.

Volgens het Pentagon hebben Noord-Koreaanse functionarissen in het verleden aangegeven dat ze de stoffelijke overschotten van tweehonderd Amerikaanse militairen hebben. Meer dan 36.500 Amerikaanse militairen kwamen om het leven tijdens de Koreaanse Oorlog.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!