Medewerkers van de Amerikaanse regering voeren zondag in Noord-Korea voorbereidende gesprekken over een mogelijke top tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

Dat bevestigen de Amerikaanse autoriteiten, na eerdere berichtgeving van The Washington Post. Het overleg vindt plaats in Panmunjom, een dorp in de gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid-Korea.

Volgens de krant is de Amerikaanse oud-ambassadeur van Zuid-Korea, momenteel ambassadeur in de Filipijnen, opgeroepen om de gesprekken te leiden. Ook Allison Hooker, de Koreaspecialist van de Nationale Veiligheidsraad, en Randall Schriver, onderminister van Defensie, zouden deel uitmaken van de delegatie.

Het bezoek van de regeringsmedewerkers volgt na Trumps besluit om de geplande top met de Noord-Koreaanse leider op 12 juni af te gelasten. De president verklaarde zaterdag dat er een productief gesprek had plaatsgevonden tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea om de top toch door te laten gaan.

Volgens het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA is Kim vastberaden om de top door te laten gaan. De Noord-Koreanen vinden de ontmoeting tussen de leiders noodzakelijk om de banden tussen beide landen te herstellen.

Overzicht: Hoe de vijandschap tussen de Korea's ontstond
180
Overzicht: Hoe de vijandschap tussen de Korea's ontstond

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!