De Amerikaanse president Donald Trump zegt vrijdag dat het toch mogelijk is dat zijn ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un op 12 juni doorgaat. Donderdag zegde de VS de historische topontmoeting nog af. 

"We gaan zien wat er gebeurt", aldus de Amerikaanse president. "We zijn nu met ze aan het praten. Het zou zomaar op de twaalfde (van juni, red.) kunnen zijn."

Noord-Korea liet vrijdag weten nog steeds bereid te zijn tot gesprekken met de Verenigde Staten. Trump noemde het "erg goed nieuws" dat er zo'n ''productieve'' reactie kwam. "We zullen snel zien waar dit naartoe gaat. Hopelijk naar lange en duurzame welvaart en vrede."

Ook de Amerikaanse minister James Mattis (Defensie) zinspeelde erop dat de bijeenkomst mogelijk alsnog doorgaat. Hij zei dat diplomaten nog overleggen over de mogelijkheid een top te houden. ,,Dus dat is erg goed nieuws'', voegde hij toe.

Vijandigheid

Noord-Korea had laten weten het te betreuren dat de Amerikaanse leider "plots" besloot de ontmoeting in Singapore af te blazen. Dit deed Trump omdat hij vijandigheid proefde in recente uitspraken.

Noord-Korea had namelijk de Amerikaanse vicepresident Mike Pence een "politiek uilskuiken" genoemd. Dit gebeurde nadat Pence Noord-Korea had vergeleken met Libië. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!