Noord-Korea voert geen gesprekken met Zuid-Korea zolang het huidige conflict, dat om een gezamenlijke militaire oefening van Zuid-Korea en de Verenigde Staten draait, niet is opgelost.

Dit meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA donderdag. Noord-Korea ziet de jaarlijkse oefening in Zuid-Korea, die vrijdag begon en twee weken duurt, als provocatie.

Daarom besloot Pyongyang dinsdag een topoverleg tussen de twee Korea's af te zeggen. Tijdens de bijeenkomst van 27 april zou worden overlegd over de denuclearisatie van Noord-Korea en het beëindigen van de oorlog tussen de landen die officieel nog gaande is.

Noord-Korea dreigde ook de historische ontmoeting tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Donald Trump af te zeggen, maar heeft dit vooralsnog niet gedaan.

Het Noord-Koreaanse Comité voor de Vreedzame Hereniging heeft de jaarlijkse militaire oefening van de twee landen donderdag veroordeeld. De voorzitter uitte ook kritiek op Zuid-Korea vanwege het houden van gesprekken met "schoften". Hierbij noemde hij geen namen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!