Noord-Korea heeft woensdag, in aanloop naar de ontmoeting tussen de leiders van de twee landen, zoals verwacht drie gevangenen uit de Verenigde Staten vrijgelaten.

De gevangenen zijn samen met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, onderweg naar de militaire luchthaven in Maryland.

De Amerikaanse president Donald Trump meldt dat de mannen in goede gezondheid lijken te verkeren en dat hij hen bij aankomst zal verwelkomen. Ook laat hij weten dat er een datum en plaats voor zijn ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is afgesproken.

Pompeo was in Pyongyang om de ontmoeting tussen Trump en Kim voor te bereiden. Het was zijn tweede bezoek aan Noord-Korea in een paar weken tijd.

Zuid-Korea

Zuid-Korea en het Witte Huis noemen de vrijlating van de Amerikanen een "positieve ontwikkeling" in aanloop naar de ontmoeting tussen de twee leiders.

Ook vraagt het land aandacht voor zes Zuid-Koreanen die vastzitten in Noord-Korea. Volgens een woordvoerder van de president zou een snelle repatriëring van de personen bijdragen aan de relatie tussen de Korea's.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!