De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft zondag in een interview met de Amerikaanse nieuwszender ABC News gezegd vertrouwen te hebben in de geplande ontmoeting tussen president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. 

De twee leiders zullen tijdens hun ontmoeting gaan praten over het beëindigen van het kernwapenprogramma van Noord-Korea.

Pompeo zei dit naar aanleiding van zijn 'geheime' ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider tijdens het afgelopen paasweekend. Hij vertelde verder aan de nieuwszender dat hij een “duidelijke misse” had gekregen van Trump voor de ontmoeting.

Zo moest hij de kwestie van de Amerikaanse burgers die vastzitten in Noord-Korea aankaarten en de denuclearisatie van het schiereiland ter sprake brengen, vertelt Pompeo. 

Pompeo, tijdens het bezoek nog CIA-directeur, is donderdag officieel benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken van de VS. Hij volgt Rex Tillerson op, die in maart door Trump werd ontslagen.

Kim Jong-un wil Trump ontmoeten
63
Kim Jong-un wil Trump ontmoeten

Ontmoeting 

Trump accepteerde begin maart een uitnodiging van de Noord-Koreaanse leider. Later in mei zullen de twee elkaar ontmoeten. 

De VS is de belangrijkste bondgenoot van Zuid-Korea en staat bekend als een land dat zich hard opstelt tegen Noord-Korea. Onder de leiding van president Trump verandert die houding de laatste tijd snel.

De gesprekken tussen de VS en Noord-Korea worden gezien als een belangrijk onderdeel op weg naar daadwerkelijke vrede tussen de twee Korea's.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!