De Amerikaanse president Donald Trump ziet de gesprekken tussen China en Noord-Korea als een positieve ontwikkeling. De leiders van de landen spraken elkaar deze week tijdens het bezoek van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un aan Peking.

Op Twitter reageert Trump verheugd op de gevoerde gesprekken tussen de twee leiders. Daarin zegt hij een bericht te hebben ontvangen van de Chinese president Xi Jinping, waarin staat dat de ontmoetingen met Kim "erg goed" zijn verlopen. 

Tijdens de gesprekken heeft China vier voorstellen gedaan voor het verbeteren van de relatie met Noord-Korea. Volgens Kim zijn ze op verschillende punten van gezamenlijke interesse tot overeenstemming gekomen. Welke onderwerpen dat zijn is niet bekendgemaakt.

"Er is nu een goede kans dat Kim Jong-un doet wat goed is voor zijn volk en de mensheid", stelt Trump. Ook zou Xi hem hebben laten weten dat Kim uitkijkt naar zijn ontmoeting met Trump. De Amerikaanse president zegt daar ook zin in te hebben.

Trump accepteerde begin maart een uitnodiging van Kim voor een ontmoeting. Wanneer de ontmoeting precies plaats gaat vinden, is nog niet bekend.

Mijlpaal

Kim verklaarde woensdag dat zijn ontmoeting met Xi een "mijlpaal is op weg naar het verbeteren van de banden" tussen China en Noord-Korea. De Noord-Koreaanse leider zei ook dat hij met Xi van gedachten heeft gewisseld over de huidige situatie op het Koreaans Schiereiland. 

Xi benadrukte dat de vriendschap tussen beide landen moet blijven voortduren. De Chinese president heeft Kims uitnodiging aanvaard om een bezoek te brengen aan Noord-Korea.

Het inmiddels afgelopen bezoek geldt als Kims eerste reis naar het buitenland sinds zijn aantreden als Noord-Koreaanse leider in 2011. Hij reisde zondag per trein naar China voor een driedaagse bezoek, dat pas woensdag werd bekendgemaakt.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!