'Hackers Noord-Korea stalen geheime plannen Zuid-Korea'

Noord-Korea heeft geheime militaire informatie gestolen uit een database van het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie. Dat stelt een Zuid-Koreaans parlementslid.

Hackers zouden meer dan 235 gigabyte aan informatie hebben buitgemaakt. Onder de documenten bevinden zich een gezamenlijke oorlogsstrategie van Zuid-Korea en de Verenigde Staten en een plan om de Noord-Koreaanse leider af te zetten, meldt Rhee Cheol-hee aan CNN.

De hack zou in september 2016 hebben plaatsgevonden.

Rhee is lid van de regerende Democratische Partij en neemt tevens zitting in een defensiecomité. Hij stelt dat zijn informatie afkomstig is van het ministerie van Defensie, dat niet op de hack wilde reageren.

Een woordvoerder van het Pentagon zei dat de veiligheid van de operationele plannen van de VS is gewaarborgd, zonder daarbij in detail te treden.

VS

Twee B-1B bommenwerpers van de Amerikaanse luchtmacht voerden in de nacht van dinsdag op woensdag een vlucht boven het Koreaanse schiereiland uit. De gezamenlijke oefening met de Zuid-Koreaanse en Japanse luchtmachten wordt gezien als machtsvertoon.

Ook ontmoette de Amerikaanse president Donald Trump zijn nationale veiligheidsteam, om zich te laten voorlichten over de opties die beschikbaar zijn als reactie op "Noord-Koreaanse agressie", kondigde het Witte Huis aan.
 

Tip de redactie