De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft zijn zus gepromoveerd naar een belangrijke post. Kim Yo-jong is plaatsvervangend lid van het politbureau geworden, het politieke orgaan waar de belangrijke beslissingen worden genomen en waar Kim de baas is.

Kim Yo-jong (30) is nu lid voor het leven, net als haar broer. Kim maakte de benoeming van zijn jongere zus bekend tijdens een toespraak voor het centrale comité van de arbeiderspartij.

In die speech roemde hij nog maar eens de nucleaire wapens van het land als "krachtig afschrikmiddel" om de soevereiniteit van Noord-Korea te garanderen.

De Amerkaanse president Donald Trump haalde op zijn beurt zaterdag weer hard uit naar Noord-Korea. Op Twitter stelde hij dat "slechts één oplossing zal werken, nadat vorige regeringen alsmaar hebben gepraat met Pyongyang zonder enig resultaat".

Stilte voor de storm

Het Witte Huis wilde geen toelichting geven op de Twitterberichten van Trump. Eerder stelde de Amerikaanse president wel dat hij er niet voor zal terugschrikken Noord-Korea "volledig te vernietigen" als het land niet stopt met haar nucleaire tests.

Trump stelde eerder deze week in een bijeenkomst met militairen dat zij wisten hoe "stilte voor de storm" voelt. Ook op deze suggestieve opmerking wilde de Amerikaanse president verder geen toelichting geven.