Kim Jong-un, de leider van Noord-Korea, heeft zijn militaire fabrieken opdracht gegeven betere koppen en motoren voor zijn raketten te bouwen. Dat hebben de Noord-Koreaanse staatsmedia woensdag bekendgemaakt.

Het nieuws komt kort nadat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson juist Noord-Korea prees omdat het geen provocaties meer had gedaan.

Bij zijn bezoek aan een ontwikkelingsfaciliteit van de Noord-Koreaanse Defensie heeft Kim zich laten voorlichten over de productie van raketkoppen en raketmotoren.

Volgens het staatspersbureau van Noord-Korea, KCNA, heeft de leider bevolen de raketkoppen- en motoren met carbon of carboncomposiet te produceren. Op foto's die woensdag zijn gepubliceerd zouden de vernieuwde raketten al in een "vergevorderd stadium" te zien zijn. 

Respect

Kim Jong-un onthield zich van provocerende uitspraken. President Donald Trump sprak dinsdag tijdens een toespraak in Phoenix nog positief over de Noord-Koreaanse dictator. ''Ik respecteer het feit dat hij begonnen is ons te respecteren. Misschien dat daar iets positiefs uitkomt."