De Maleisische politie heeft een hoge medewerker van de Noord-Koreaanse ambassade als verdachte aangemerkt voor de moord op Kim Jong-nam, de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

Daarmee worden de aanwijzingen dat Noord-Korea achter de moord op Kim Jong-nam zit, sterker. 

Een andere verdachte werkt bij de luchtvaartmaatschappij Air Koryo van Noord-Korea. De politie heeft de twee opgeroepen voor verhoor. Vier andere verdachten zijn gevlucht naar Noord-Korea.

De Maleisische autoriteiten hebben nog steeds niet vastgesteld waaraan Kim Jong-nam, de van de familie vervreemde halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, vorige week is overleden.

Gezicht

Kim stierf nadat hij in de budgetterminal van de luchthaven van Kuala Lumpur was aangevallen en iets in zijn gezicht gespoten kreeg.

Zuid-Koreaanse en Amerikaanse functionarissen gingen er al vanuit dat Kim door Noord-Koreaanse agenten was gedood. Kim woonde onder Chinese bescherming in Macau.

De Noord-Koreaanse ambassade in Maleisië woensdag laten weten dat de verdachten "onmiddellijk moeten worden vrijgelaten". Volgens de ambassade zijn een Vietnamese vrouw, een Indonesische vrouw en een Noord-Koreaanse man ''op onredelijke gronden opgepakt".