DEN HAAG - Ook in de peiling van EenVandaag zijn VVD en PvdA in een nek-aan-nekrace verwikkeld om wie bij de verkiezingen woensdag de grootste wordt.

De PvdA stijgt ten opzichte van de peiling van vorige week 4 zetels en komt uit op 34, de VVD stijgt 1 zetel en komt uit op 35.

Dat blijkt uit De Stemming van EenVandaag. De SP verliest opnieuw 4 zetels en komt uit op 22 zetels. Ook D66 verliest 1 zetel en komt op 11.

De andere partijen blijven gelijk: de PVV op 17, CDA op 12, GroenLinks op 4, ChristenUnie op 7, SGP op 3 en 50PLUS op 3.

Grootste gevecht

In de afgelopen 3 weken heeft de SP tien zetels rechtstreeks verloren aan de PvdA. Ook op de laatste dag voor de verkiezingen speelt het grootste gevecht om de zetels zich nog af tussen die partijen. Tussen PvdA en SP zijn volgens EenVandaag nog zes zetels te verdelen. Een derde van de kiezers zou nog zweven.

De Stemming is gebaseerd op een steekproef van steeds 12.500 respondenten uit het online panel van onderzoeksbureau Intomart GfK.

TNS Nipo

Ook in de peiling van TNS Nipo blijft de VVD een dag voor de verkiezingen de PvdA net voor. In de peiling staat de VVD op 35 zetels, eentje meer dan de PvdA.

Vorige week had de PvdA in deze peiling nog 26 zetels. In de Tweede Kamer heeft de VVD momenteel 31 zetels, de PvdA 30.

De SP staat in de Nipo-peiling op 21 zetels. Dat waren er vorige week nog 28. In de Kamer hebben de socialisten 15 zetels.

Lees alles over de komende Tweede Kamerverkiezingen in ons dossier