DEN HAAG - GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi roept kiezers maandag op 'het gedoe' rond zijn partij te vergeten.

"We hebben er gezamenlijk een potje van gemaakt bij GroenLinks. Het had anders gemoeten, maar het heeft geen zin iemand individueel verantwoordelijk te noemen", aldus Dibi. 

Dibi deed (tevergeefs) een gooi naar het lijsttrekkerschap. Hij staat nu op nummer tien van de kandidatenlijst.

''We zijn nu collectief verantwoordelijk om alles waar GroenLinks voor staat op de voorgrond te plaatsen. We gaan echt door tot het bittere eind."

Gedoe

Hij vervolgt: "Ik wil een laatste oproep doen aan de kiezer: vergeet het gedoe, want welke partij verzette zich na de aanslagen op 11 september 2001 het meest tegen angstpolitiek? En welke partij vraagt nu het om geld gaat, ook aandacht voor immateriële waarden? Hou vast aan je idealen.''

De GroenLinks'er zegt geen spijt te hebben van zijn gooi naar het lijsttrekkerschap. "Het is een kwestie van dromen najagen. Ik zal me er nooit voor excuseren'', aldus Dibi. GroenLinks mag volgens de peilingen al blij zijn met de helft van tien zetels.

PvdA

Al folderend hoort Dibi dat mensen toch maar voor de PvdA kiezen, en dat ze nooit zo'n heibel bij GroenLinks hadden verwacht.

''Er is veel twijfel. Maar ik hoop dat mensen zich alsnog laten leiden door zich te realiseren waar GroenLinks voor staat. Dat het een idealistische partij is met standpunten die niet veranderen met de peilingen.''