HILVERSUM - Henk Krol, lijsttrekker van ouderenpartij 50PLUS, krijgt dinsdag toch gelegenheid op televisie zijn zegje te doen over kortingen op de pensioenen.

50Plus meldt zondag dat Omroep MAX dinsdag de gevraagde tijd beschikbaar stelt in het programma Tijd voor MAX.

50PLUS ontbreekt bij het lijsttrekkersdebat dinsdag bij de NOS waarvoor alleen partijen zijn uitgenodigd die nu in de Tweede Kamer zitten.

Krol zou wel heel graag willen meedoen en wijst erop dat zijn partij volgens de peilingen met meerdere zetels in de Kamer zou komen.De NOS wees zijn verzoek om 1 minuut zendtijd te krijgen eerder af.

Onbesproken

Henk Krol wil uitleggen waarom de voorgenomen kortingen op de pensioenen volgens hem niet nodig zijn en hoopt dat de andere lijsttrekkers ook hun standpunt duidelijk maken.

''Het is toch onmogelijk dat dit onderwerp, dat zowel de 3 miljoen gepensioneerden raakt als de miljoenen 50-plussers die hun pensioen in het zicht hebben, onbesproken blijft.''

Kamp

Daags voor de verkiezingen wil 50PLUS bovendien met minister Henk Kamp (Sociale Zaken) praten over de pensioenen. Senator Jan Nagel laat weten dat hij dinsdag in de Eerste Kamer om een interpellatie gaat vragen.

''Natuurlijk kun je zeggen: dit gebeurt één dag voor de verkiezingen. Dat is juist. Maar het is de eerste keer na het zomerreces dat de Eerste Kamer bijeen komt. Eerder kon dus niet. En later heeft ook geen zin want het gaat erom dat er voor de verkiezingen de grootst mogelijke duidelijkheid komt.''

Uitgebreid profiel van Henk Krol

Alle berichten over de verkiezingen in ons nieuwsdossier

Bekijk ook het thema 'AOW en Pensioen op NUpubliek