AMSTERDAM – Het uitermate succesvolle Nederlands elftal staat aan de vooravond van de WK-finale. De weg daar naartoe bleef volgens de critici gespeend van mooi voetbal. Arjen Robben maalt er niet om: ‘’Je staat in een WK-finale, dus dan maakt het geen zak uit hoe je hebt gespeeld.’’

De in Groningen opgeleide voetballer wint liever een hele lelijke wedstrijd dan dat hij een hele mooie wedstrijd verliest.

Robben blikt tegenover De Telegraaf terug op de weg naar de finale. "Wij hebben op dit moment nog steeds niet mooiste voetbal laten zien. Maar we kunnen wel steeds terugvallen op onze goede organisatie.’’

Hij vervolgt: ‘’Van daaruit weet je dat je gewoon heel veel wedstrijden een goal maakt en dat hebben we tot nu toe nog iedere keer gedaan.”

Goed voetbal

Volgens Robben is de intentie er zeker wel om goed voetbal te spelen. ‘’Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk het resultaat."

"We hebben in het verleden genoeg gehoord van, het is allemaal wel heel mooi, maar het levert niks op. Tot nu toe levert het wel iets op.”

Lees alles over het WK op onze special