SAO PAULO - De Braziliaanse voetballegende Pelé heeft in eigen land fors uitgehaald naar de Argentijnse bondscoach Diego Maradona. ''Hij had geld en een baan nodig. Daarom is hij nu bondscoach van Argentinië'', sprak de voormalige sterspeler een tikje schamper.

Pelé en Maradona zijn bepaald geen vrienden van elkaar. Beiden vinden van zichzelf dat ze de beste voetballer ooit van de wereld zijn. Hun grote ego's botsen daardoor af en toe.

Pelé bekritiseerde eerder al de aanstelling van Maradona als bondscoach van Argentinië.

''Die ploeg heeft zich niet voor niets zo moeizaam geplaatst voor het WK. Maar het is niet alleen de fout van Maradona. Het is vooral de fout van de mensen die hem hebben aangesteld.''

Subtiele reactie

Die opmerkingen leidden tot een subtiele reactie bij Maradona. Hij sprak onlangs over een ''donkere meneer'' (hij doelde duidelijk op Pelé) die het had gewaagd om zijn twijfel te uiten over Zuid-Afrika als gastland van het WK.

Pelé zei alle vermeende onvrede bij Maradona over hun onderlinge relatie niet te begrijpen.

''Toen hij in 2005 zijn eerste tv-show had, ben ik naar Buenos Aires gegaan om hem een plezier te doen. Ik trapte een balletje met hem en wilde ook enkele reclamespotjes met hem opnemen om hem financieel te helpen. Maar hij kwam te laat of hij kwam helemaal niet.''