AMSTERDAM - De Raad van Marokkaanse Moskeeën Noord-Holland roept moslims op volgende week woensdag te gaan stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen.

In de achttien moskeën die zijn aangesloten bij de koepelorganisatie, wordt deze oproep nog eens gedaan tijdens de vrijdagpreek. Dat liet de organisatie woensdag weten.

De raad doet de oproep omdat na de afgelopen vrijdagpreek folders werden uitgedeeld bij enkele aangesloten moskeeën. De folder riep moslims op juist niet te gaan stemmen.

Ook in filmpjes op internet wordt deze boodschap verspreid onder islamitische Nederlanders, aldus de koepelorganisatie.

Democratische rechten

''De Raad van Marokkaanse Moskeeën Noord-Holland stimuleert de bezoekers van de aangesloten moskeeën en alle moslims in Nederland juist altijd wél gebruik te maken van hun democratische rechten in Nederland en hun stem uit te brengen op een partij en persoon naar hun vrije keuze'', aldus de koepelorganisatie in een verklaring.

"Om de bezoekers te informeren over de standpunten van de verschillende politieke partijen, organiseren de aangesloten moskeeën tijdens verkiezingscampagnes al jarenlang discussiebijeenkomsten met deelname van een breed scala aan politici.''

De raad vraagt alle andere moskeeën en andere islamitische organisaties in Nederland hun achterban ook op te roepen te gaan stemmen.