LISSABON - Cristiano Ronaldo is zelfverzekerd over zijn prestaties op het komende WK: ''Ik ga doelpunten maken en mijn ploeg aan de overwinning helpen'', aldus de sterspeler van het Portugese elftal. Hij zei dit zondag in een interview met de Portugese krant Público.

Ronaldo en zijn ploeggenoten bereiden zich in eigen land voor op het WK. De selectie traint in Covilha.

De afgelopen weken heeft Ronaldo nadrukkelijk de rust opgezocht. De aanvaller van Real Madrid ontweek regelmatig de media.

''Ik weet dat ik hiermee moet leven'', aldus Ronaldo over de enorme media-aandacht voor zijn persoon. ''Het belangrijke is dat ik me goed voel en mijn rust kan pakken.''

'Zwaarste poule'

Ronaldo vindt dat Portugal in de zwaarste poule van het WK zit. In groep G treft de ploeg Brazilië, Ivoorkust en Noord-Korea.

''Het is heel belangrijk dat we de eerste wedstrijd tegen Ivoorkust gelijk winnen. Als we eenmaal de halve finales hebben bereikt, dan kunnen we ook de finale halen. Waarom niet?''

''Veel werklust, inzet, concentratie en optimisme'' zijn de punten waarmee Portugal dit volgens Ronaldo moet gaan bereiken. ''Voor mij is voor Portugal spelen een kwestie van trots en eer. Ik krijg nog altijd kippenvel als ik het volkslied hoor'', besloot de sterspeler.