SEEFELD - De boodschap dat hij afviel voor het WK heeft Orlando Engelaar zwaar teleurgesteld. De PSV-middenvelder kreeg de onheilstijding te horen van bondscoach Bert van Marwijk, maar kan zich er een half etmaal later nauwelijks nog herinneren wat er precies gezegd is

“Ik weet de helft niet meer, zat er als verdoofd", vertelt Engelaar aan NUsport terwijl hij naar Rotterdam rijdt.

“Toen ik hoorde dat ik op gesprek moest, wist ik het al. Alleen de afvallers kregen zo’n gesprek. De bondscoach zei dat hij voor Stijn (Schaars) heeft gekozen, maar dat ik er wel dichtbij zat, geloof ik. Nou ja, daar heb je niks aan. Ik zit er behoorlijk doorheen.”

'Game over'

Engelaar leverde een jaar geleden een vorstelijk contract bij Schalke 04 in. Bij PSV dacht hij een grotere kans op het WK te hebben. “Dat was wel een heel voorname reden ja.”

Hij liet er een lucratief avontuur bij Panathinaikos voor schieten. “Op dit moment heb ik het gevoel dat alles voor niets is geweest. Je werkt ergens naartoe, maar bereikt je doel niet. Game over. Twee jaar geleden heb ik gemerkt hoe prachtig het is om zo’n eindtoernooi mee te maken. Dat maakt dit extra pijnlijk.”