SEEFELD - Bondscoach Bert van Marwijk lichtte donderdagmiddag zijn WK-selectie toe. Vurnon Anita, Ron Vlaar, Orlando Engelaar en Jeremain Lens vielen op de valreep af.

“Ryan Babel is nooit in de gevarenzone geweest”, aldus Van Marwijk. “Hij was geblesseerd en daarom was het even afwachten. Maar hij is op tijd uit de training gestapt. Babel, Eljero Elia en Arjen Robben hebben voor op Jeremain Lens dat zij al in het buitenland spelen.”

Orlando Engelaar was het meest teleurgesteld, merkte de bondscoach. “Hij zit er ook het langst bij, dus dat is logisch. De keuze tussen Schaars en Engelaar was het moeilijkst.”

Boulahrouz

Van Marwijk is content met de progressie van Khalid Boulahrouz. “Hij is gegroeid, is snel en agressief. Hij heeft het zelf afgedwongen. Khalid is op de goede weg, tegen Mexico heeft hij het ook goed gedaan.”

Anita

Een twijfelgeval was Anita. ''Het is geheel mijn verantwoordelijkheid'', stelde Van Marwijk. ''Maar de beslissing was wel unaniem. Edson Braafheid kan ook links in het centrum van de defensie voetballen. Anita kan weliswaar ook op de rechterflank verdedigen, maar daar hebben we voor Gregory van der Wiel en Boulahrouz gekozen.