Vijf vragen over het vernieuwde NU.nl

1. Waarom een nieuw uiterlijk?

NU.nl is op heel veel verschillende soorten schermen aanwezig. De nieuwe site is ‘responsive’ en stelt de redactie in staat NU.nl helemaal naar wens en voor ieder scherm optimaal in te richten. Ook kunnen we op de nieuwe site eenvoudiger nieuwe redactionele formats lanceren. Een voorbeeld daarvan is de Dag van NU; ons dagelijkse overzicht van het belangrijkste nieuws, dat u tot nu toe alleen op de apps kon raadplegen.

Daarnaast is de ‘look & feel’ van NU.nl enigszins vernieuwd, kleuren en andere vormgevingselementen zijn opgefrist en over het hele portfolio gelijk getrokken.

2. Wat is dat, responsive?

De vorm en inhoud van de nieuwe website past zich automatisch aan naar de grootte van een scherm. Het maakt niet uit of je de site bezoekt op een desktop, een telefoon of een tablet; de inhoud wordt altijd optimaal weergegeven.

Op uw telefoon komt u straks dus niet meer op de huidige mobiele site (m.nu.nl), waar minder informatie te vinden is, maar altijd op één omgeving waar altijd al het nieuws staat.

3. Waarom eerst een testomgeving?

Geen enkel ander project waaraan het team van NU.nl werkt, kent een omvang als het redesign van onze site. We vinden het belangrijk om onze lezers te betrekken bij dit proces en dit doen we stapsgewijs.

Zo heeft eerder al een grote groep lezers via een samenwerking met Het Testpanel met de site-in-ontwikkeling meegedacht. En nu willen we graag iedereen mee laten testen. We gebruiken deze testomgeving om feedback te verzamelen van onze lezers, gedrag te bekijken en zogeheten ‘A/B-tests’ uit te voeren.

Door al deze informatie te verzamelen kunnen we bij het afmaken van het redesign van NU.nl zo veel mogelijk rekening houden met wensen van onze lezers.

4. Gaat er nog meer veranderen?

De testomgeving bevat functionaliteiten waar de komende tijd nog aan wordt gewerkt. Daarnaast loopt de inhoud van de testomgeving nog niet helemaal synchroon met die van het huidige NU.nl. De site werkt daarom mogelijk nog niet altijd vlekkeloos.

Verder is er nog een aantal nieuwe tools in ontwikkeling waarmee de redactie de artikelen op NU.nl straks beter en mooier kan aankleden, die worden in een later stadium pas geïmplementeerd.

Andere veranderingen zijn overigens niet altijd onmiddellijk voor de lezer zichtbaar: NU.nl is door ons ontwikkelteam volledig herbouwd. Door deze nieuwe technische basis kunnen we in de toekomst sneller nieuwe functionaliteiten aan de website toevoegen. We geven onze redactie de mogelijkheid om de website nog flexibeler in te delen. NU.nl bestaat straks als het ware uit een blokkendoos van onderdelen, waarmee een redacteur flexibel is in de indeling van de pagina’s en de artikelen. Deze blokkendoos is ook een belangrijke basis voor onze apps.

5. Blijven de apps straks wel bestaan?
Jazeker, de NU.nl-apps blijven naast de nieuwe responsive website gewoon bestaan.

Feedback en vragen
Heeft u vragen en/of opmerkingen? Mail ons op support@nieuwnu.zendesk.com, reageer hieronder via NUjij of laat het ons weten op Twitter via de hashtag #nieuwnu.

FAQ
Klik hier voor een overzicht van veelgestelde vragen.
 

Tip de redactie
Let op: Je browser is verouderd waardoor de website niet goed wordt weergegeven. Meer informatie over browser ondersteuning