De film Bloedlink heeft woensdagavond het Nederlands Film Festival in Utrecht geopend. De 34e editie vond plaats in TivoliVredenburg.

De film van Alles is Liefde-regisseur Joram Lürsen opende het tiendaagse festival, waar in totaal 85 films en documentaires voor het eerst te zien zullen zijn.

Daphne Bunskoek sprak de openingsavond aan elkaar, die voor het eerst in jaren niet in de Utrechtse Stadsschouwburg was. "We trappen het festival af in het nieuwe festivalhart. Kosten noch moeite zijn gespaard om u het naar uw zin te maken."

Dit jaar is het thema voor het festival filmmuziek. Iets wat volgens de heren van band Kensington, die de soundtrack voor Bloedlink maakte, niet meer dan logisch is.

"Kijk maar eens een film zonder geluid, dat ziet er echt niet uit. Een film wordt spannender, mooier of juist heel eng door de muziek die er onder zit."

Rode loper

Over de rode loper liepen niet alleen Bloedlink-hoofdrolspelers Tygo Gernandt, Marwan Kenzari en Sarah Cronis, maar ook onder meer Carice van Houten, Kees van Nieuwkerk en Chantal Janzen verschenen op de opening van het filmfestival.

Bekijk de interviews met gasten op de rode loper voorafgaand aan 'Bloedlink':

Gouden Kalveren

Burny Bos, producent van onder andere Minoes en Ja Zuster, Nee Zuster, werd woensdagavond geëerd met een Gouden Kalf voor de Cultuurprijs 2014.

Nelleke Koop won voor haar documentaire Waterlijken de filmprijs van de Stad Utrecht.

Het Nederlands Film Festival duurt van 24 september tot en met 3 oktober. Op de laatste dag worden de overige Gouden Kalveren uitgedeeld.

Stuur foto's in via NUfoto | Alles over het Nederlands Film Festival