AMSTERDAM - Comedian Jandino Asporaat is vereerd dat hij vrijdagavond samen met topmodel Doutzen Kroes het Gala van de Nederlandse Film mag presenteren.

"Ik heb veel tot god gebeden en heel veel muntjes in een wensput gegooid", grapt hij in dagblad Metro.

Maar het blijkt Doutzen die de samenwerking tot stand heeft gebracht.

"Doutzen werd gevraagd om de uitreiking van de Gouden Kalveren presenteren. Ze kreeg een lijstje met namen van co-presentatoren, waarna ze haar voorkeur voor mij uitsprak. De organisatie vond het prima, mits we een klik zouden hebben. En die was er. Dus ik mag het eigenlijk proberen dankzij de liefde van Doutzen", jubelt Asporaat.

De comedian was tijdens hun eerste ontmoeting al onder de indruk van Kroes.

New York

"Ik heb haar ontmoet tijdens een feestje in New York waar haar man Sunnery James samen met Ryan Marciano draaide. Doutzen stapte op me af en zei dat ze het top vond wat ik doe. Ik kon alleen maar zeggen: blablabla. Ik kwam niet uit mijn woorden."

"Het leuke aan haar is dat ze heel nuchter en grappig is. Ze is one of the guys. Ik vind het ook zo stoer dat ze de presentatie van de Gouden Kalveren doet. Ze hoeft het niet te doen: er zijn namelijk meer mensen die hopen dat het fout gaat dan dat het goed gaat. In zo'n wereld leven wij nou eenmaal. En toch heeft ze zoiets van: ik wil groeien in wat ik doe, dus doet ze het. Het is een wijf met ballen."

Lees alles over NFF