Zondagochtend is oud-president van Zuid-Afrika en icoon van de strijd tegen apartheid Nelson Mandela in besloten kring begraven. Een selectie van citaten uit de uitvaartdienst vooraf, waar zo'n 4500 gasten aanwezig waren. 

Kleindochter Nandi Mandela: Het ga je goed Madiba. Vaar wel naar het land van onze voorouders, je race is volbracht. We nemen je lessen ons hele leven mee.We moeten allemaal stoppen met het wijzen naar anderen, we moeten het goede voorbeeld geven, zoals jij deed. 

Vriend Ahmed Kathrada, die samen met Mandela gevangenzat op Robbeneiland: Je overvloed aan liefde, simpelheid, eerlijkheid, dienstbaarheid, nederigheid, zorg, moed, inzicht, geduld, tolerantie, gelijkheid en gerechtigheid blijven een bron van enorme kracht voor miljoenen mensen in Zuid-Afrika en de wereld. 

Vicevoorzitter ANC Cyril RamaphosaNu we zijn leven vieren, moeten we ook de belangrijke ideeën onthouden die Madiba ons leerde over tolerantie en vergevingsgezindheid.

President Jacob Zuma van Zuid-Afrika: Een buitengewone reis die 95 jaar geleden begon is ten einde. 

(..)

Jouw lange weg naar vrijheid is voltooid. Die van ons gaat verder. We bouwen verder aan de samenleving die jij voor ogen had. De samenleving waarvoor je leefde en waarvoor je zelfs bereid was te sterven.

(..)

Kinderen moeten opgroeien in een land dat niet alleen politiek vrij is, maar ook vrij is van geweld en misdaad. Vrij van onwaardigheid. Dat is het land dat we bouwen.

(..)

Je blijft onze gids die onze lange weg naar het Zuid-Afrika van jouw dromen verlicht. We zeggen geen gedag, je blijft voor altijd in onze harten en hoofden.

Bisschop Don DabulaVandaag vieren we de levende incarnatie die Nelson Rolihlahla Mandela was, die zijn leven gaf voor gerechtigheid en vrijheid. We prijzen u en danken u, God, voor Nelson Mandela, voor zijn voorbeeld van gerechtigheid, vrede en verzoening en zijn moed om ovoor anderen te lijden.