Voetbal

Isimat vervangt bij PSV geblesseerde Bruma tegen PEC Zwolle

Nicolas Isimat-Mirin vervangt Jeffrey Bruma in de basisopstelling van PSV voor het duel met PEC Zwolle van Zaterdag. Maxime Lestienne en Luciano Narsingh keren zoals verwacht terug in de selectie van de Eindhovenaren. 

Verdediger Bruma ontbreekt bij PSV vanwege een enkelkwetsuur. Die liep hij woensdag op in het bekerduel met Heracles Almelo, dat door PSV met 3-2 werd gewonnen.

Op Bruma na stuurt trainer Phillip Cocu de vertrouwde namen het veld in tegen PEC. Jeroen Zoet verdedigt het doel en de verdediging bestaat behalve Isimat-Mirin uit Santiago Arias, Hector Moreno en Joshua Brenet.

Andrés Guardado, Jorrit Hendrix en Davy Pröpper vormen het middenveld. De aanval wordt gevormd door Gaston Pereiro, Luuk de Jong en Jürgen Locadia.

Maxime Lestienne en Luciano Narsingh keren zoals verwacht terug in de selectie van PSV. Lestienne was lang afwezig doordat in korte tijd zijn vader en moeder overleden. Hij trainde de laatste weken weer mee bij PSV. Narsingh is hersteld van een hamstringblessure.

PEC

PEC Zwolle kampt met veel blessuregevallen. Daardoor maakt Gustavo Hebling zijn basisdebuut bij de Zwollenaren. De van Paris Saint-Germain gehuurde Braziliaan kwam tot dusver tot een paar invalbeurten.

PSV is de nummer drie in de eredivisie met drie punten achterstand op koploper Ajax. PEC staat zevende. Het duel in Eindhoven begint zaterdag om 19.45 uur.

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Isimat, Moreno, Brenet; Pröpper, Guardado, Hendrix; Pereiro, De Jong en Locadia.

Opstelling PEC Zwolle: Begois; Marcellis, Sainsbury, Bouy, Van Polen; Brama, Hebling, Ehizibue; Nijland, Menig en Veldwijk.

Lees meer over:
Tip de redactie