Voetbal

Klaassen en El Ghazi keren terug in basis Ajax tegen Roda JC

Davy Klaassen en Anwar El Ghazi keren zaterdag terug in de basisopstelling van Ajax tegen Roda JC. Ook Arek Milik verschijnt aan de aftap in de Arena.

Klaassen miste woensdag het bekerduel met Feyenoord (1-0 nederlaag) vanwege een hoofdblessure. El Ghazi was niet fit genoeg voor een basisplaats in De Klassieker en trainer Frank de Boer besloot de aanvaller niet te laten invallen.

Ook Milik zat in De Kuip het gehele duel op de bank. De Poolse spits miste enkele competitiewedstrijden van Ajax vanwege een buikspierblessure.

Thulani Serero heeft eveneens een basisplaats. De Zuid-Afrikaan begint op het middenveld bij Ajax.

De Boer heeft er tegen Roda voor gekozen om aan te treden met een driemansverdediging. Kenny Tete, Joël Veltman en Jairo Riedewald staan voor doelman Jasper Cillessen gesposteerd.

Het middenveld bestaat uit Klaassen, Serero, Nemanja Gudelj en Daley Sinkgraven. El Ghazi en Milik krijgen voorin gezelschap van Viktor Fischer.

Roda JC

Bij Roda JC vervangt Rostyn Griffiths op het middenveld Mitchell Paulissen. Henk Dijkhuizen neemt in de verdediging de plek over van Martijn Monteyne. Het zijn de enige wijzigingen die trainer Darije Kalezic doorvoert ten opzichte van de bekerwedstrijd tegen FC Lienden.

Het duel in de Arena tussen de koploper in de eredivisie en de nummer tien begint om 19.45 uur.

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald; Gudelj, Klaassen, Serero, Sinkgraven; El Ghazi, Milik en Fischer.

Opstelling Roda JC: Van Leer; Dijkhuizen, Werker, Sankoh, Van Peppen; Van Hyfte, Griffiths, Faik, Van Son; Boakye en Juric.

Klassementen Tour

Klassementen Tour
Froome wint de Tour, Greipel schrijft de laatste etappe op zijn naam, Sagan in het groen.

NUwerk

Tip de redactie