AMSTERDAM - Boyzone-zanger Ronan Keating vindt het niet vervelend om tijdens interviews elke keer over de dood van bandlid Stephen Gately te praten.

"De ene keer is het moeilijker dan de andere keer, maar ik zie het als een soort therapie", vertelde Keating maandag.

De Ierse ster is zondag en maandag in Nederland om zijn nieuwe album 'Winter songs' aan de man te brengen.

De kerstplaat bestaat uit covers van Keatings favoriete winterliedjes. "Ik houd ontzettend van de winter.

Te heftig

Dit is voor mij de mooiste periode van het jaar." Op deze cd is Gately ook te horen in het nummer 'Little drummer boy'. "Dit is een van zijn allermooiste nummers. Ik kan er zelf nog niet naar luisteren, dat is nu nog te heftig."

De artiest begint 16 januari met zijn solotournee. Keating gaat voor het eerst sinds 2004 in zijn eentje op pad. "Ik vind het eng. Ik ben zo gewend met de anderen Boyzone-leden op het podium te staan", lichtte Keating toe. "Straks moet ik weer helemaal op eigen benen staan."

Mallorca

De 32-jarige Keating weet niet of de vier overgebleven leden van Boyzone ooit nog op tournee zullen gaan."We weten nog niet wat we in de toekomst gaan doen. We kunnen nog steeds niet bevatten dat onze vriend overleden is."

Gately overleed op 10 oktober tijdens een vakantie in Mallorca. De 33-jarige zanger overleed na een avondje stappen, een vriend vond hem een dag later.

Uit de lijkschouwing blijkt dat Gately is overleden aan een longoedeem, waardoor vocht in zijn longen kwam, maar er zijn nogal altijd vragen over de toedracht.