AMSTERDAM – Giel Beelen, Gerard Ekdom en Annemieke Schollaardt zijn de dj’s die dit jaar vanuit het Glazen Huis in Groningen geld inzamelen voor malariabestrijding in het kader van de bekende 3FM-actie Serious Request.

Dit heeft zendercoördinator Wilbert Mutsaers maandag bekend gemaakt in het radioprogramma van Rob Stenders. De dj's zamelen geld in voor het Rode Kruis, dat de actie sinds 2004 met 3FM organiseert.

Giel Beelen reageerde verheugd op het nieuws. "Het is de mooiste radio van het jaar. Wat een feest zeg!".

Al dagen werd er met spanning gewacht op de namen van de drie DJ’s die van 18 tot en met 24 december voor de zesde editie van Serious Request het Glazen Huis zullen bewonen.

'Ideale setje'

Beelen is erg tevreden met de collega's die met hem het huis in zullen gaan. "Dit is wel mijn ideale setje. Met Gerard maak ik altijd heel veel lol, en het element vrouw erin vind ik ook wel erg leuk."

De dj's werden in het radioprogramma van Stenders direct opgebeld voor een reactie. Annemieke hing van de schrik echter meteen op.

"De dj's Coen en Sander gingen om kwart over een, wanneer het nieuws bekend gemaakt zou worden, voor de grap alle 3FM dj's opbellen. Dus toen jullie belden had ik pas laat door: dit is echt!", zo verklaart ze haar reactie.

Malaria

Dit jaar gaat het geld naar de bestrijding en preventie van malaria. Jaarlijks overlijden er één miljoen mensen aan malaria waarvan het grootste deel jonger dan vijf jaar is.

Een van de oplossingen om besmetting te voorkomen is een malarianet, die voor slechts enkele euro's aan te schaffen is.

Voor Giel Beelen is het de vijfde keer dat hij zich uit zal hongeren voor Serious Request. Ook Gerard Ekdom is geen nieuwkomer; hij was al vier keer eerder te beluisteren tijdens de actie.

Glazen Huis