UTRECHT - De hiphopformatie The Foreign Exchange, die bestaat uit de Nederlandse producer Nicolay en de Amerikaanse MC Phonte Coleman, is genomineerd voor een Grammy Award.

Het nummer Daykeeper van de nieuwe cd Leave it all behind dingt in januari mee naar een prijs in de categorie Urban/Alternative Performance.

Dat heeft hun woordvoerder zondag gemeld. De Grammy Awards zijn een van de belangrijkste muziekprijzen ter wereld.

DJ Tiësto

Zij worden op 31 januari 2010 uitgereikt in Los Angeles. Andere Nederlandse popartiesten die ooit werden genomineerd, zijn DJ Tiësto, Junkie XL en Trijntje Oosterhuis.

The Foreign Exchange is overigens niet de enige Nederlandse muzikant die dit jaar is genomineerd voor een Grammy. Ook twee dvd's van De Nederlandse Opera dingen mee naar de prestigieuze prijs in de categorie Best Opera Recording. Het gaat om de opera's Saint François d'Assise en Marco Polo.

Mendoza

Bovendien is Vince Mendoza, chef-dirigent van het Metropole Orkest, genomineerd voor meerdere Grammy's. De Amerikaan dingt mee in de categorieën Best Instrumental Arrangement en Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalist.

De Grammy's worden in totaal uitgereikt in 109 categorieën.