AMSTERDAM - Twee dvd's van producties van De Nederlandse Opera dingen mee naar een Grammy Award. Dat maakte een woordvoerder van het gezelschap donderdag bekend.

De Grammy Awards worden algemeen beschouwd als een van de belangrijkste muziekprijzen ter wereld, vergelijkbaar met de Oscars in de filmwereld.

De onderscheidingen worden jaarlijks in de Verenigde Staten door de National Academy of Recording Arts and Sciences uitgereikt om ,,artistieke en technische prestaties in het muziekvak te eren''.

De Grammy Awards 2009 worden op 31 januari 2010 in Los Angeles uitgereikt. In totaal zijn er wereldwijd maar vijf operaopnames (op cd en dvd) genomineerd.

Pierre Audi

De Nederlandse Opera is in de race in de categorie Best Opera Recording. Het gaat om de opera's Saint François d'Assise en Marco Polo.

Deze originele producties van De Nederlandse Opera, allebei in de regie van artistiek directeur Pierre Audi, gingen in 2008 in Het Muziektheater Amsterdam in première. Ze werden door de NPS opgenomen en door Opus Arte op dvd uitgebracht.