AMSTERDAM - Gordon en Gerard Joling keren totaal onverwacht allebei terug bij de Toppers. Maandenlang werd er gespeculeerd over de opvolger van Gordon bij het extravagante meezingtrio.

Het management maakte donderdag bekend dat Goor en Geer, die eerder met hommeles vertrok, van het trio een kwartet maken.

Joling werd eerder vervangen door Jeroen van der Boom. Samen met Topper van het eerste uur René Froger staat er op 22 mei een viertal in de Amsterdam Arena. De voorverkoop voor de zesde editie van Toppers in Concert begint op maandag 14 december.

Volgens de manager van de Toppers bleef de ultieme samenstelling kriebelen. "Er zijn harde woorden gevallen en dat is niet altijd even leuk geweest. Maar dit was een act die beide heren opvoerden in het tv-programma 'Over de Vloer' en iets te veel meenamen naar de Toppers." Volgens hem was iedereen bereid om het verleden af te sluiten en vooruit te kijken.

Dierbaar

Van der Boom en Froger zijn blij met de terugkeer van het duo. "Zowel Gerard als Gordon zijn ons heel dierbaar. We hebben allemaal fouten gemaakt en dingen gezegd, die we niet hadden moeten zeggen. Maar je bent nooit te oud om te leren", verwoordt Froger de blijdschap.