AMSTERDAM – De Utrechtse band GEM speelt op 4 december in Tivoli Oudegracht een 'homecoming gig' onder de noemer GEM United With Friends.

Na een lange tournee, naar aanleiding van het derde album New (2008), wil de formatie het jaar feestelijk afsluiten middels een optreden samen met ex-leden en andere bands.

De band bracht in 2004 het debuutalbum Tell Me What's New uit. Escapades verscheen twee jaar later. Op 4 december speelt de band van elk album zes of zeven nummers, beginnend bij het meest recente album New.

Afscheid

De belangrijkste reden voor het thuiskomstconcert is volgens zanger Maurits Westerik het feit dat de band zo moeilijk afscheid kan nemen van het toeren.

"Ik hou er van om met de jongens op pad te zijn. Elke show weer voelen we de urgentie om liedjes te spelen en het einde van een tournee voelt echt als een downer."

Tivoli

In samenwerking met Tivoli en hun platenlabel Exelcior besloot GEM nog één optreden aan de reeks toe te voegen. "Mede omdat we ons vijfjarige jublileum vieren", aldus Westerik.

De show in Utrecht is als een thuiswedstrijd voor de jongens van GEM. "En dat op het podium van Tivoli Oudegracht, een unieke popzaal", beschrijft de zanger.

"Als je vanaf het podium die zaal inkijkt voelt het zo vertrouwd. Wat is er mooier dan met je vrienden op een vertrouwde plek muziek maken."