TILBURG - Zanger en gitarist Michael Poulsen van de Deense rockband Volbeat maakt het goed. Dat heeft de 34-jarige rocker maandag gemeld op de officiële website van de band.

Poulsen werd zondagavond afgevoerd naar het ziekenhuis, nadat hij tijdens een optreden in de Tilburgse concertzaal 013 in elkaar was gezakt op het podium.

''Ik sta weer op mijn voeten en het gaat goed met me'', aldus de zanger, die zondag na een optreden van amper een half uur omviel. Het uitverkochte optreden werd daarop beëindigd.

Applaus

Onder applaus van het publiek werd Poulsen van het podium gedragen en naar het Sint Elisabeth ziekenhuis in Tilburg gebracht.

De Deen schrijft dat hij zich voor het optreden al niet lekker voelde. Hij had dat ook al tijdens het optreden gemeld.

Podium

''Maar dat was al zo vaak gebeurd, en niets zou mij ervan weerhouden dat te doen wat ik het liefst doe. Op het podium staan en liedjes spelen voor jullie.''

Begin volgend jaar komt Volbeat terug naar Nederland, belooft Poulsen. Poppodium 013 is hierover nog in overleg met concertorganisator Mojo, aldus een woordvoerster.

Herkansing

Fans die bij het optreden waren, werd zondag aangeraden hun kaartje te bewaren voor een eventuele 'herkansing'.

De artsen van het ziekenhuis hebben Michael Poulsen aangeraden enkele dagen rust te houden. Lang zal die rust niet duren. Op 5 december verzorgt de band in Las Vegas het voorprogramma van Metallica.