AMSTERDAM - Marco Borsato viert oud en nieuw dit jaar niet gezellig thuis op de bank. De financieel zwaar getroffen zanger zingt op het Amsterdamse Museumplein de longen uit zijn lijf. Borsato is hoofdact tijdens het feest dat de Staatsloterij elk jaar geeft.

Borsato heeft kennelijk geen problemen met de klus. "Het Museumplein staat op de kaart als een plaats waar het nieuwe jaar uitbundig wordt ingeluid. Ik vind het bijzonder dat ik daar deel van uit mag maken."

De zanger krijgt goed gezelschap. Ook Beau van Erven Dorens en Tooske Ragas eten geen oliebollen voor de televisie. Het duo presenteert het spektakel op het Museumplein. De show is live te volgen op SBS 6.

Failliet

Voor Borsato zal het een bijzonder moment zijn, aangezien hij een jaar afsluit waarin hij het bedrijf TEG, waarvan hij mede-eigenaar was, failliet zag gaan. Inmiddels is hij een nieuw muziekbedrijf begonnen.

Voorafgaand aan de show van Borsato treedt Tijl Beckand op. De ex-Lama staat vanaf 22.30 uur op het podium met een zogenoemd Meezingspektakel. Net zoals hij eerder dit jaar op festival Lowlands deed, brandt hij voorafgaand aan zijn show een cd'tje met tien nummers.

Hij draait het schijfje af en laat het publiek meezingen. Op Lowlands was het voor 17.000 bezoekers een groot succes en dat hoopt hij te herhalen in Amsterdam. Nummers die in ieder geval voorbij komen zijn The Love Boat (soundtrack van de vroegere tv-serie) en Thank You For The Music.